Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1452 μ.Χ. ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ!

 Ο τέταρτος λόγος που επιλέξαμε να ανακοινώσουμε στις 12 Δεκεμβρίου το Κίνημα της Ελλάδας, το Κίνημα των Φίλων Γέροντος Παϊσίου, είναι το "μυστικό" που κρύβεται πίσω από την ημέρα αυτή και αποτελεί το πιο σοβαρό και αγνοημένο γεγονός της πτώσης της Πόλης και της υποδούλωσης του Ελληνισμού στους Τούρκους.

   Την 12η Δεκεμβρίου 1452 μ.Χ., ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Κωνσταντινούπολη, μέσα στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας, έγινε κάτι φοβερό! Έγινε το ενωτικό Συλλείτουργο, κοινή Λειτουργία Παπικών και Ενωτικών, μνημονεύτηκε ο Πάπας και ανεγνώσθησαν οι όροι της Ψευδοένωσης, την οποία όμως ποτέ δεν αποδέχθηκε ούτε ο κλήρος ούτε ο λαός μας! Απόδειξη ήταν η εξέγερση κυριολεκτικά του κόσμου, που έξω από την Αγια-Σοφιά διαμαρτύρονταν στον Παλαιολόγο για την πράξη του εκείνη, που την έκανε βέβαια με βαριά καρδιά, ελπίζοντας σε βοήθεια του ...Πάπα, μπροστά στον φοβερό τουρκικό κίνδυνο που έζωνε την Πόλη...
   Ο τρεις σοβαρότερες αντιδράσεις ήταν του Γεώργιου Σχολάριου και μετέπειτα Πατριάρχη Γεννάδιου,  του Μέγα Δούκα Λουκά Νοταρά,  και του τότε Πρωτοσύγκελου του Πατριαρχείου, που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Άγιο Ραφαήλ! Ήταν προσωπικός φίλος του Παλαιολόγου, αλλά πάνω από όλα φίλος του Θεού και της Ορθοδοξίας και γι΄ αυτό αρνήθηκε να παραστεί στο απεχθές Συλλείτουργο, εξοργίζοντας τον Αυτοκράτορα, που διέταξε αμέσως την εξορία του μαζί με τον πιστό διάκονό του Νικόλαο! Έτσι φεύγουν από την Βασιλεύουσα οι δύο Άγιοι για να μαρτυρήσουν αργότερα στη Μυτιλήνη...
  Από εκείνη την θλιβερή ημέρα, δεν ξαναλειτούργησε η Αγια-Σοφιά, παρά το τελευταίο βράδυ πριν την Άλωση, τότε που όλοι κατάλαβαν πως ο Πάπας όχι μόνο βοήθεια δεν έστειλε, μα και πως το τέλος ήταν πια αναπόφευκτο, αφού είχε "Αλωθεί" πρώτα ό,τι πολυτιμότερο και ουράνιο είχε η Ρωμιοσύνη, η ίδια Ορθόδοξη Πίστη!
   Έτσι έπεσε η Πόλη, μα επέζησε η Ορθοδοξία, που μέσα από τα Κρυφά Σχολεία και τα Μοναστήρια, μέσα από τα Προνόμια, κράτησε Ορθόδοξο και Ελληνικό το Γένος, ανατρέφοντάς το ώσπου να δυναμώσει για την ώρα της Λευτεριάς, όπου άλλωστε η Εκκλησία πρωτοστάτησε και πρωτοσήκωσε τα Λάβαρα της Επανάστασης!
  Τελικά, η Ιστορία σταμάτησε στη Θράκη, λίγα μόλις βήματα πριν την Πόλη, όπου ακόμη λάμπει το καντήλι του Πατριαρχείου και είναι ακόμη εκεί σφαλισμένη η πόρτα όπου κρέμασαν οι άπιστοι τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε΄... και περιμένει... Και δεν θα περιμένει για πολύ όπως βεβαίωσε ο Γέροντας Παΐσιος...
  Εάν λοιπόν δεν γινόταν το Συλλείτουργο, η Πόλη δεν θα έπεφτε, γιατί όχι ο Πάπας, αλλά ο Θεός έχει τη δύναμη! Αρκεί να μην αφήνουμε την Αλήθεια και την Πίστη του.

  Σήμερα, αιώνες μετά, οι Έλληνες δεν έμαθαν ακόμη τι έγινε και τι έφταιξε και υπάρχει ο κίνδυνος μια νέα, "Οικονομική  Φερράρα-Φλωρεντία" να μας ζητήσει και πάλι την υποταγή στη Δύση.
  Γι'  αυτό ανακοινώσαμε την ίδρυση του Κινήματος την 12 Δεκεμβρίου! Για να "κλείσουμε τον κύκλο"! Για να φανερώσουμε την αιτία των δεινών μας, αλλά και την θεραπεία τους, που δεν είναι άλλο από την Ορθοδοξία! Αυτή ήταν άλλωστε η πρώτη και ενιαία Εκκλησία των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων!

   Σήμερα η Δύση μάς βοηθά με τα Δάνεια. Αλλά να είναι ξεκάθαρες οι γραμμές μας. Άλλο δάνεια και άλλο υποταγή! Και εδώ θα είμαστε ανένδοτοι! Για να ξέρουν όλοι ότι πίσω υπάρχουν Φύλακες και θα αντιδράσουν!
   Και γι΄ αυτό, για να υπερασπιστούμε ιερά και όσια, Πίστη και Εθνικά Θέματα, ανθρώπινη ζωή και αληθινή Λευτεριά, πρέπει όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί να ενωθούμε, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε πολιτικά πια, "με το σπαθί μας" εκείνα που ζητούν οι τάφοι, εκείνα που πρέπουν στα παιδιά, στην Ιστορία, την Κληρονομιά και το Γένος μας.


   Η Άλωση των Φράγκων, ξεκίνησε για Σταυροφορία και έγινε Εφιάλτης! Δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην Βασιλεύουσα! Ακόμη και τις μαρμάρινες σαρκοφάγους των Αυτοκρατόρων σύλησαν  Ακόμη και τα λείψανα των Αγίων άρπαξαν! Και τα δισκοπότηρα και τα άγια και ιερά μας ποδοπάτησαν! Και μουλάρια έβαλαν μέσα στην Αγια-Σοφιά!

   Ας κρατούμε λοιπόν άγρυπνα τις "Θερμοπύλες"! Ο Άγιος Ραφαήλ, μας έδειξε τον δρόμο.
   Γιατί εάν τα έσοδα πέσουν έξω για άλλη μια φορά, τότε θα ζητηθεί από τους ξένους η εκπαραθύρωση της Εκκλησίας και η διακοπή της μισθοδοσίας των Ιερέων μας, η αρπαγή των χωραφιών και κτημάτων των Ιερών Μονών, η υπερφορολόγηση του Αγίου Όρους, για να εξοντωθεί η Αγία Πίστη... Αυτή που κρατάει ακόμη ζωντανή και όρθια την Ελλάδα!
   Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί μας δεν το θέλουν, αλλά μπορεί να τους αναγκάσουν εμπρός στον φόβο της κατάρρευσης, όπως ανάγκασαν τότε και εκείνο το άφθαστο σε ηρωισμό παλικάρι, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, να το κάνει... Τάζοντάς του, βοήθειες και τέτοια...
   Ο Θεός να φυλάει την Πατρίδα! Κι όλοι μαζί ας ενωθούμε, μην την χάσουμε και πάλι! Από μια "κερκόπορτα"!